Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2018 július-december ÉVZÁRÓ ÉS ÖSSZEGZŐ FRISSÍTÉS II. Teljes!

2018.12.20

Részletes beszámolók:

 

Anahi:

Elérhetőségek: https://www.youtube.com/user/AnahiVEVO/videos

https://www.instagram.com/anahi/

www.facebook.com/anahimusic

www.snapchat.com/add/oficialanahi

www.youtube.com/user/anahichannelone

www.twitter.com/Anahi

https://play.google.com/store/music/artist/Anah%C3%AD?id=A6t2gzndsle4dphcmwpq6tgjimu&hl=en

https://vine.co/u/1280252596464259072

2018-as év második fele:

Anahi hozta, sőt még „felül is múlta azt”, amit idén vártunk tőle. Volt ám meglepi-projekt! Megvolt a nagy „visszatérés”, bár nem éppen olyan formában, ahogy leginkább vártuk volna. Bár, ezt mindenki döntse el maga. Mindegyik tagról elmondható, hogy amivel tervezett idén, azt hozta is, beváltódtak az álmok :)

Anahi-nál nem tudok külön témakörökről írni, ő az év második felében is csendesen, visszavonultan élt a családjával. Pár barátnős kép, esküvő, keresztelő, babazsúrok, Wong lányokkal vagy María-val: velük járt el.

Velasco, ahogy írtam december 8-al leköszönt a posztjáról, véget ért a mandátuma. Nyáron megvoltak a választások és csaknem 100 év után nem a PRI került élre, hanem a PAN. Vagyis annak az embere. Chiapas új kormányzóját is kinevezték már, és Velasco teljes vállszélességgel támogatja az új, nála jóval idősebb kormányzót. Még, ha a másik párthoz is tartozik. Velasco egyébként a vége felé több botrányba is keveredett, a migránsok mellett kiállt, ez volt a fő politikai pontja, emellett továbbra is fejlesztette a vidéket, mely közismerten Mexikó egyik legszegényebb területe, ám ezalatt a hat év alatt valóban sokat fejlődött, minden téren. Új intézmények épültek, több lett a munkahely, jobbak a higiéniás körülmények, az utak minősége, az orvosi ellátás, a nők támogatása, az oktatás, a kultúra, egyszóval mindenhez nyúlt. Azonban az utolsó héten kiderült, hogy miből: szép több millió pezós tartozásokat halmozott fel, amit viszont az utolsó napján kiadott közleményében tudatta a néppel, hogy mind egy szálig visszafizetett. Volt olyan botrány is, hogy Anahi-val elköltöztek, már nem a chiapasi „Fehér-házban” laktak, hanem egy időben valóban volt, hogy Anahi-t többször láttuk Mexikóvárosban, Marichelo-éknál….. ki tudja ebből mi az igaz, de véleményem szerint Chiapas-ban fognak maradni. Manuel, mint a Conago elnöke folytatja politikai tevékenységét, Anahi pedig otthon alkot majd. Valamint volt valamilyen testőrös dolog is, de ebbe nem folytam annyira bele, egyszóval, végre, végül, kisebb visszhangok mellett, Manuel kormányzósága így ért véget.

Anahi az utolsó évben is végig asszisztált minden eseményt, a háttérből támogatta férjét, aki az utolsó beszámolón is köszönetet mondott neki a feltétel nélküli támogatásért és mert családjuk alapköve. A függetlenségi napon is látszott, hogy Anahi csendben, férjét simogatja, vigasztalja, mivel az volt az utolsó olyan nap is, mint kormányzó. Nos, ők tudják mennyi munka volt ebben a kormányzóságban, de azért én nem bánom, hogy vége van.

Azon túl, hogy végig így s ilyen körülmények között láthattuk Any-t, valamint családja körében, a kisfiú szépen fejlődik, már januárban két éves lesz ő is:) Biztos, hogy semmiben nem szenved hiányt, jó nevelést kap és csupa szeretetet. Ez látszik rajta. Nagyon aranyos. Anahi-nak már ő az élete, nem a színpad. És ez már világossá vált.

Ugyanis volt egy esemény, ahol hogy is írjam, nem nagyon tudtuk hová tenni Anahi viselkedését, a férje társaságában megjelent Lopez Doriga újságírónak tartott jubileumi eseményén, a férfi híres mexikói újságíró, televíziós személyiség, híradós, és neki a pályafutását ünnepelték. Any csinos volt, és az esemény után, természetesen egyből megrohamozták az újságírók. Ezt vegyétek szó szerint. Muszáj volt ugyanis, mert a férje szó szerint össze-vissza ráncigálta, és futni kellett utánuk, hogy utolérjék, majd megálltak és Velasco elkezdte magyarázni,hogy benn nagy volt a tömeg, és nem volt sok hely, sem levegő, azért jöttek ki egészen odáig, ahová futottak,hogy „nyugodtan” tudjanak beszélni. Kérdezgették is Anahi-t, aki a „köszönöm, hogy gondolnak még mindig rám, nagyon szeretem önöket”- en kívül semmit nem mondott, és nem is tudott, mert Velasco volt, hogy belé fojtotta a szót, konkrétan Any elé állt, és habár nem kérdezte senki, elkezdett a migránsokról beszélni. Any kicsit már itt olyan volt, mint aki nem is érzi már magát közszereplőnek és nem is lett volna soha az. Elég furán jött ez ki, nem is tudtam hová tenni, csak annyit üzent, hogy szeret minket, és mindig a szívében vagyunk. És köszöni, hogy gondolunk rá. Miért, komolyan azt hitte, elfelejtjük mi vagy akár a sajtó? Szóval nagyon fura volt és felkavaró. Csekkoljátok, vannak videók.

Ezután megint csend volt. Aztán (ha rosszindulatú akarok lenni) milyen érdekes, akkor hallottunk róla, amikor közeledett Velasco mandátumának lejárata és gondolom ő is teret kaphatott. Valamint, ahogy nem csak nekem fordult meg a fejemben, hogy kellett a sok adósság állásához a pénz, és Anahitól is jól jött, hogy folyjon be egy „kisebb összeg”. Nagyon érdekes mindenesetre, ezeket csak zárójelben mondom, nem akarok gonosz lenni,mert én szeretem és megértem őt. Szóval így történt,hogy Anahi „visszatért”. Viszont, ahogy lenni szokott, sokan elfordultak tőle végleg, miszerint nem ezt várták, őket nem ez az Anahi érdekli. Márpedig Anahi elmondta, hogy nem tudja, hogy visszatér e a zene világába, a színpadhoz. Sokan tehát már lemondtak róla, pedig Anahi elmondta azt is, hogy ő mikor otthon ül, akkor is a művész. Benne van, hogy alkotni akar. De lehet, hogy ez marad, az írás, a dalszövegírás, lehet rendezni fog, vagy producer lesz, de alkotni akar. A rajongóknak pedig elmondta, hogy habár még abból a gyakorlatból is kijött, hogyan kell velük beszélni, hozzájuk szólni, attól a szívükben van, sokkal erősebb, amit felépítettünk együtt, és habár nincs jelen színpadon, szerintem már valóban nem is lesz, még ha egy-egy dal lesz is, akkor is nem szükséges ahhoz énekelnie, hogy tudja, hogy ő szeret minket, és mi is őt. Mert hát voltak ám meghívva rajongók is a sajtótájékoztatóra. Prensa Danna beszervezte őket. Anahi nagyon meglepődött, az látszott, de ha megint gonosz akarok lenni,bocs, de ez az igazság, akkor nagyon jó marketing fogás volt, mert kb. senki nem tudta, hogy Anahi mikor hogy s mivel tér vissza, magyarul persze, hogy a rajongók be lettek szervezve. Amivel egyébként nincs is probléma. Szegények úgy kiabálták,hogy Any, Any, mintha még most is koncerten lettek volna. Ami már sosem lesz. Immár biztos. De ne legyünk telhetetlenek: igaza van. 30 évig csak ennek a világnak élt, csak ezt ismerte, ahogy elmondta, és most megismert egy másik világot, azt, amit a fia jelent és annak felnevelése. Igen, talán megváltozott, de ez nem csoda, az érti csak meg, aki anya lesz. Attól valóban ugyanaz az Any, csak megváltoztak a dolgok, és nem utazgathat, hogy minket boldoggá tegyen, most a fia az élete már, nem a színpad. És az is valóban igaz, amennyi ideje ismerem pl. én is és szeretem, úgy szeretem,ahogy van. Nem hallgatom minden nap a dalait se, hogy ezt tudjam. Úgyhogy sokan elfogadták már ezt, valakik pedig meg sem rendültek, mások pedig végleg lemondtak Any-ról így. Ami nem is biztos, hogy kell, mert benne van, hogy lesznek dalok, vagy klipek. Bár, ahogy most állnak a dolgok, inkább marad az, ami eddig is volt, sőt a család kibővítése, és rendben is van ez valahol így, hiszen most van ennek az ideje. Májusban 36.életévét tölti majd be.

És mi is akkor az, ami a visszatérést jelenti? Nem zene, nem a Like-ban egy epizódszerep. Egy könyv: Valiente-Bátor címmel. Anahi már a Caras címlapján, terhesen elmondta, hogy ír egy kismama naplót az élményeivel, tapasztalataival, amit most (érdekes) két év után (Velasco kormányzósága után) tudott csak kiadni, és (érdekes) egyelőre csupán e-book formájában lehet letölteni cirka 130000 magyar forintba átszámított dollárért, a könyv maga 150 ezer forint. Erre írom,hogy sokan erre fogták: kellett a kisegítés Velasco tartozásainak állására és jó kis mellékösszegként hozzá tudott ehhez járulni. Mert hát persze, van akinek ez sem pénz és a sok ember töltötte le a könyvet. Az, hogy rendes formátumban mikor fog megjelenni nem tudjuk, de tervben van. A könyv 170 oldalas. Két évig írta és persze a sajtónak is az volt a legfontosabb, amit lehozott, hogy Any részletesen leírja benne, hogyan ette meg szülés után a saját méhlepényét s miért. Erről persze utána Dult és Mait is megkérdezték (minthogy közszemlére tették,hogy Anahi küldött nekik egy-egy példányt a könyvből már), akik csak pislogtak a kérdésre, miszerint ők is megennék-e majd a sajátjukat...na igen, sajtó. Ne értsétek félre, én szeretem Anahit, de látom azt is, ami mögötte lehet. A sajtótájékoztatón egész családja részt vett, csak Manuel nem és a kisfiú, még az anyósa is nyilatkozott, pedig mióta házasok a hangját se hallottam, és természetesen mindkét anyuka, Any-é is és Manuel-é elmondta, támogatják Any-t, büszkék rá, és abszolút azt tartják elképzelhetőnek,hogy a további „projekt” az az újabb baba lesz. Odahívták a rajongókat, össz-vissz három, gondolom előre egyeztetett kérdést tehetett fel a közel 100 sajtósból álló terem, egyszóval meg volt szervezve az egész. Csodálom,hogy azt,hogy mikor tér vissza a színpadra, meg engedték kérdezni…. Bár Any nem készült a válaszra ezt elmondta, annyi volt, hogy abban a percben ezt nem tudja. Nem tudja pontosan, a közeli terveiben biztos nem. Ezeket azért írom le, mert szeretném elmondani, hogy azon túl,hogy tényeket közlök,igen személyes véleményemet is, és emellett nem mehetünk el, valamint van közöm a marketing és sajtós világhoz, így ezek kibújtak belőlem, amikor ezeket láttam, nem tehetek róla. De hozzáteszem, én ezeket nem gúnyosan írom,csak sajnos vagy nem, ezek szerint ott is így működhet a világ, vagy a dolgok. És azt is hozzáteszem, ha éreztek kisebb szarkazmust az írásban nem szándékos, csak vannak furcsa dolgok, mindebben amik itt történtek. Két év után egy könyv, ami pont jókor jön ki, egyszóval sok lenne a véletlen. Na, de ennyit a rosszindulatúságról, vagy éppen arról,hogy már én sem vagyok elfogult velük kapcsolatban, hanem sokat láttam a világból. Egy szó mint száz, én szeretem őt, és attól,ha soha nem is tér majd vissza, attól én nem fordulok el tőle. Egy ember életében az igazi boldogság, ha mint ember, mint nő ki tud bontakozni,ergo asszony lesz, feleség és legfőképp anya. És most ő ezt éli meg, már nincs visszaút.

Azt mondom, ennek is örülnünk kell, mert ha csak olvassuk is őt, akkor is közelünkben marad. Bár mi tagadás, ha van pénze az embernek így őt olvasni…….

Ez a „visszatérés” tehát elég megosztólag sikerült a világ és a rajongók szemszögéből, de ő jól van és valószínű, hogy a könyvnek lesz utóélete, esetleg folytatása, esetleg egy kistesóka….. Anahi szempontjából ebben gondolkozok, ha 2019-re gondolok.

Pedig Maite is azt nyilatkozta, hogy jó lenne Anahi-val énekelni egy duettet a régi idők emlékére, ebből jó lenne, hogyha lenne valami ;)

Anahi És Manuel karácsonykor egy szomorú kötelességnek tettek eleget, ugyanis pont 24-én a pueblai kormányzó asszony és volt kormányzó férje helikopter balesetben meghaltak, ezért a búcsúztatójuk így pont karácsonyra esett. A nő alig 10 nappal előtte esküdött fel a tisztségére….

 

2019: Őszintén szólva nem tudom. Várni, nem tudunk sokat. Engedjük magunkat meglepni. Újabb könyvvel, netán dallal, vagy újabb babával :)

 

 

Dulce:

Elérhetőségek: www.snapchat.com/add/OficialDm

www.twitter.com/DulceMaria

https://www.instagram.com/dulcemaria/

www.dulcemaria.com.mx

https://www.youtube.com/channel/UCAjmvztTQ_gH_pgNkm6VfEg

https://twitter.com/SecretosDMmaria

https://www.facebook.com/dulcemariaoficialfb/

https://plus.google.com/+dulcemaria/posts

https://www.periscope.tv/DulceMaria

Dulce nem pihent idén, bár inkább eseményeken, díjátadókon, divat gálaesteken, társadalmi eseményeken láttuk, valamint persze a zenei projektjével volt elfoglalva és kampányok hangja és arca egyaránt. Megy a Dulce Amargo, a Secretos Maria és a Despeinadas is. Ezekről bővebben:

 

Nos, a film az továbbra is várat magára. Már ki kellett volna jönnie, ám nincs róla információm. A Mas allá de la Herencia( Az örökségen túl) tehát egyelőre parkolópályán van Dulce szerepe Gaby, aki a tengeri élővilág megmentéséért harcol. Reméljük hamarosan láthatjuk, bár emlékezzünk rá hány évet vártunk a Lupita-ra is, na meg Maite-nál az El arriba de Conrado Sierra-ra. Sajnos Mexikóra jellemző, hogy sok mozifilm csak évek múlva jön ki, vagy csak szelektált mozikban.

 

 

Sori: A Muy Padres kifutott, Dulce-t jelölték mint legjobb színésznő a KCA-n Mai-val együtt, azonban egyikük sem vitte el ezt a díjat. Dulce Betty Monroe-val barátkozott össze a legjobban, aki legutóbb a 33. szülinapján is jelen volt, valószínű a többiekkel is tartja a kapcsolatot. Habár a sori nem bukott meg, Dulce valószínű, hogy visszaigazolt a Televisa-hoz, minthogy bejelentette, már felvételeket készített, és jövőre látható lesz egy széria- sori nem tudom pontosan, de komédia lesz a műfaja, sokan gondolnak a Mi marido tiene familia sorozatra, ahonnan kihulltak a főszereplők, Zuria Vega ismét terhes stb., a másik férfi szereplőt megölték szerepe szerint, tehát tényleg kéne a frissítés, de ez nem megerősített, lehet teljesen más produkcióban lesz látható, ami biztos, hogy Dul a komédia világa felé evezett. Valamint a Televisa Especial Musical karácsonyi műsorában is felvételeket készített és ne feledjük a közös képet Mai-val végre, a Televisa év végi buliján készült, ergo biztosra vehetjük,hogy Dulce visszaevezett a Televisa-hoz. Arról nem is beszélve, hogy őt is hívták a Like-ba, de valószínű ő sem forgatott ott. Egyébként meglepne, ha tartós sorozat szerepet vállalna, most minden energiája a saját zenei karrierjére összpontosul, ezért bezárkózni megint hónapokra a stúdiókba kár lenne, szerintem inkább epizódszerepek, vagy max. tényleg pár hónap forgatás, neki jelenleg nem a szériák-sorozatok a fő karrier vonala. Bár az csak jó, ha színésznőként is hallunk róla.

 

Széria: Minthogy nem tudni, mi lesz pontosan ez a komédia, akár lehet egy széria is, melyben epizódszerepe lesz. Meglátjuk. Ez most kérdőjel,de jövőre kiderül. Hátravan még a Like-ból is, hátha abban volt egy kisebb meglepetés-vendég.

 

Zene: Dulce, minthogy eleve zenét akart tanulni, zeneszerzést és dalszövegíróként is jegyzi nem egy akár teljes albumait is, idén teljesen a zenei karrierjének áldozta magát. Régi dalok átdolgozása saját szájíz szerint és új dalok, vagy soha ki nem adottak- ez vár az Origen-re, ami viszont késik. Mint írtam előbb, Dulce ezt maga állította össze, természetesen van segítsége, de maga álmodta meg, és a kivitelezésben is segédkezik, menedzselés, marketing, kiadás, design, értékesítés stb. Erről írtam az első félévben. Azóta sajnos, habár leforgatták az Amit látsz, nem az aki vagyok klipet, az sem jelent meg szeptemberben, sem a teljes EP vagy album-nem tudni pontosan hogyan tervezi. Lehet csak EP lesz. Ami biztosan megvolt, az október 5-i telt házas koncert. Bár volt kisebb bonyolódás, mert a sok beérkező külföldit a reptéren feltartoztatták,mert migránsoknak nézték őket, de aztán elrendeződött minden, és meglett a telt házas Metropolitan koncert. Dulce kollégái, újságírók, barátok és teljes családja is ott volt. A sikert övezte, hogy kis ízelítőt kaphattak az Origen-ből persze az összes többi etapra való emlékezés mellett(RBD, Sin Fronteras, Extranjera) Hívott vendégeket is: Mane de la Parra-val(Mai exe) a Lagrimas-t, Samo-val a Te quedaras-t, Lynda-val a No pares-t, A Despeinadas-sal a No se Llorar-t énekelte el duettben, sőt Clara unokahúgával stílszerűen a Tal vez en Roma-t. A koncert nagy siker volt és remek előhangja az Origen-nek. Reméljük jövőre mihamarabb hallhatjuk az egészet. Minden dalt. Emellett más zenei projekt nem volt, fellépésekre, haknikra járt. Valószínű, ha az élet nem szól közbe, jövőre az Origen után, turné is jöhet…

 

Kampány:

A szokásosak megvannak: Dulce Amanecer, Secretos de Maria, Le az erőszakkal, Inkább olvass, Nők védelme és egyenjogúsága.

Ami új volt: Peta Latino, a tenger élővilága és állatok védelme, valamint megtudtuk, hogy a Despeinadas, az végül is egy zenei banda, nőkből, pár saját dallal, és főleg Dulce dalaival és azok átdolgozásaival. Dulce az évet velük zárta egy közös koncerttel a Bajo Circuito-ban. Akusztikus gitáron kísérik a dalokat, és írom, leginkább Dulce átdolgozások ezek.

A parfümök- utánpótlás nincs, de autogramosztások ehhez kapcsolódva voltak, még díjat is kapott érte egy közönségszavazáson. Legjobb autogramosztásért :) A hármas Fraiche széria mellé jött a különálló Lets Rock is, és terveiben, bár nem most, de szerepet kaphat majd egy újabb könyv is.

Dulce az Auto detective arca, ő a Chica Gonher, melyben több kisfilmet narrál le, autós vészhelyzetek kezelésére, vagy érdekességekként felvilágosítja az autósokat pár közhasznú információval. Ehhez kapcsolódóan is volt pár autogramosztás.

Sőt, az Origen koncert előtt a jegyeket is dedikálta egyszer.

A PETA, Despeinadas és Chica Gonher volt idén a legaktívabb, amely kampányokban részt vett, illetve továbbra is nagy téma maradt a nők elleni erőszak, szexuális zaklatás megelőzése, a Me too világ megmozdulás részeként Dulce arcát adta a Vamonos Respetar -Tisztelni fogjuk magunkat, ami szintén ennek ad hangot: a nők és az őket érintő zaklatás, erőszak-kérdéskörének. Olyan ez, mint az ONU -Poncho és Maite-nál, de ez kifejezetten a szexuális zaklatás kérdéskörében korteskedik, bár hála istennek Dulce elmondta, őt semmilyen formában sosem érintették ilyen incidensek ebben a szakmában.

Illetve a megjelenések. Természetesen, ahogy minden évben, idén is volt nem egy címlapfotózása: Contigo, Vanidades. Jelen volt a La casa de las flores premierjén, itt találkozhatott volna Ucker-rel, voltak Paco-val a Liverpool Fest-en, a September Fest-en, a Festival Frent-en, Eres Fest-en, a Youtube Music bemutatóján, az Hombres GQ-n, ahol szintén találkoznia kellett Poncho-val és Mai-val is, fellépett továbbá a Radio Mujer-en, Zacatecas-ban, a Miss Mexico szépségverseny fináléján, és a Billboards-on is, ahol bemutatta új dalát, a Cupido Criminal-t is. Dalszöveg, lefordítva a vendégkönyvben! Keress rá! Év végén a Despeinadas koncert mellett a Mexico Teleton-nal zárta az évet, ahol az Invencible-Legyőzhetetlen dalával állt a fellépők közé.

 

Család: Dulce most ünnepelte két éves évfordulóját Paco Alvarez-zel. Nagy szerencséje van a férfival, aki ugye maga is alkotó, művész, rendező, producer, író, így mindenben tudja segíteni, támogatni és megérteni Dulce-t, ami ezzel a karrierrel jár. Dulce decemberben 33 éves lett és 28 éves karriert tudhat maga mögött. Paco-nak vannak saját gyermekei, így ilyen szempontból sem gyakorol nyomást Dulce-ra, azonban sejteni vélem, hogy jövőre az Origen után tervezik az esküvőt, és közös baba is tervben van. Erről volt is szó, nem egy interjúban. Paco-t saját estjeire, illetve könyvbemutatójára Dulce is elkíséri, így abszolút mindkét részről jelen van a támogatás, a tisztelet, hogy felnéznek egymásra. Dulce kiegyensúlyozott,, boldog és már idén is érződött, hogy habár ugye a maga által megálmodott projekt létrehozása nehezebb és hosszabb idő, de kevesebb fellépése volt, sokkal többet volt a családjával, aminek bővítése szerintem elérkezik 2019-ben :) Sokat találkoztak idén is az Olaszországban élő nővérével s két unokahúgával, akiket rajongásig szeret, sőt, ahogy egyszer megkérdezték, Paco saját gyerekeivel is nagyon jó viszonyt ápol. Szerintem testben-lélekben megérett már a gondolat, úgyhogy szorítok, hogy számára is eljöjjön a családalapítás ideje. Paco csodás partner, és olyan férj és apa is lenne a közös babának.

 

2019: Dul jó évet zár, azon túl, hogy előre haladt a terveivel, ami biztos nehéz lehet, mert habár nincs egyedül, mégis igazából maga építi fel most ezt a projektet, és még jó, hogy az ő párja is zenei producer, mint Maite-é és tud segíteni, szóval ezek mellett jutott ideje magára is. Sokat pihent, nyaraltak együtt a szerelmével. Elérte a céljait, és még hátravan: amellett, hogy várunk egy komédiát, és hogy az hogy ölt majd testet, jöhet a mozi, várjuk talán a könyvet, új dalokat, talán esküvő, talán baba, és a Lo que ves no es lo que soy klipet, valamint a teljes Origen albumot. Dul sok felé, irányba terjeszkedhet: elsősorban az Origen a fő szempont, hogy végre megjelenjen. Van egy olyan érzésem, hogy úgy jár majd, mint Anahi, kiadja az Origen-t, és ahogy a sors akarja, Any-nál a Váratlan is megjött, Dul is stílszerűen megérkezik majd az Eredethez, a kiinduláshoz, és jön majd a baba :)

Érdekességek:

- Járt színházban Paco-val: megnézték a Holt költőket Poncho-val

- A guadalajara-i Feria Libro könyvfesztiválon most Paco-val járt, pár éve a saját könyvét mutatták itt be, még most is kapható volt

- Szerepelt a Mojoe, Hoy, Esta noche programokban

- Neki a rajongók írtak könyvet, Ejercito-Hadsereg a címe, történetek arról, hogy inspirálja őket Dul

 

Maite:

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/MaitePerroniPaginaOficial/?fref=ts

https://www.instagram.com/maitepb/

http://www.univision.com/personas-maite-perroni

https://twitter.com/MaiteOficial

https://www.youtube.com/user/MaitePerroniTV/videos

https://plus.google.com/+MaitePerroni/posts

www.snapchat.com/add/maitepbworld

http://oficialmaiteperroni.com/

https://itunes.apple.com/mx/artist/maite-perroni/id405185281

http://www.maite-perroni.com.mx/

http://maiteperroni.world/

Maite adja nekem évek óta a legtöbb munkát :) Nem áll meg, mindig megy ide-oda, promótál, kampányozik, koncertezik. Az idei sem volt ez alól kivétel. A Loca 5 platina, 4 arany lemezes lett, járt Kolumbiában, Chilében, Peruban, Spanyolban, Brazilban, Olaszban és Mexikón belül is millió helyen, eseményen, fellépésen, díjátadón, haknin, stb. 5 különböző nemzetiségű emberrel duettezett csak idén. Puerto Rico: Alexis y Fido, Spanyol: Carlos Baute, Antonio Jose, Brazil: Roupa Nova, Sonora Santanera, Olasz: Mr Rain, Kolumbiai: Reykon. Ezekből ráadásul már csak kettőt várunk, ha el is készültek a dalok vagy klipek. Szó szerint ontja magából, és folyamatosan jönnek a felkérések,megkeresések ezektől a személyektől duettre. Emellett, hogy a zenei téren is nagyon fut, újabbnál újabb stílusokban, a kísérletezés és terjeszkedés folyik színésznőként is. Mozikból sem volt hiány idén. Na lássuk.

 

Film: Maite már a Netflix-en is fenn van és a Pantaya felületen szintén az El arribo del Conrado Sierra(csekkold a teljes filmért a videó listát) és azokkal a mozikkal, amikben szinkronizált. Jelenleg, ami tavaly került leforgatásra Ivan Sanchez-zel, Christian Vazquez-zel, Ana Leyavska-val, Chris Hool rendezésében, a Dibujando el cielo- Rajzoljuk meg az eget, idén augusztus 31-én került a mozikba, nekem nagyon tetszik, fenn van a teljes film,csekkoljátok a videó listában ;)

 

Maite nagyon belejött a filmekbe, idén év végén szintén Chris Hool produceri szárnyai alatt forgatott egy filmet, egy cukrászt alakít, aki teherbe esik, de nem tudja kitől van a gyerek, vagy gyerekek, merthogy ikreket vár és ezért is lesz a címe: Doblemente embarazada-Kétszeresen terhes. Jövő tavasszal láthatjuk is a romantikus komédiát a szerelmi háromszöggel, és vajon ki a rendező? Persze, hogy Koko Stambuk, Maite párja….

 

Sori: Mai továbbra is a Televisa tagja, bár nagy leépítések voltak, ő maradt. A Papa a Toda Madre kifutott, mint írtam akkor is, szerintem nem a legerősebb alakítása, de a nézőknek tetszett, hisz a Premios Tv y Novelas-on idén is elhozta a legjobb női főszereplőnek járó díjat, bár a KCA-n nem nyert, ahogy Dul sem. A sorozatból tervben van a második széria, ez egyelőre azonban erős pletyka csak. Viszont ha Maite végre, (ideje lenne), rászánná magát, hogy ő is családot alapít, akkor bele is illene a képbe, hiszen ott hagyták abba, hogy Renéé – Mai karaktere teherbe esett:)

 

Széria:

Nem volt Like-legalábbis eddig nem szerepelt benne s nem tudom fog-e egyáltalán.

A Vive la revolution- gyermekekről szóló forradalmi kisfilmben tanárnőt alakít Mai, a trailer kijött, a kisfilmet még nem láttam, valószínű nem is jelent még meg.

 

Zene: Maite nyomul: a pop és bachata már a múlté, jött a raggaeton, a funky, az urbano. Minden, ami olyan távolinak tűnt hozzá képest pár éve, most meg énekel ilyen stílusokban. Valószínű, hogy mindenben ki akarja magát próbálni. Ahogy megfogadta, tartja is és bejön neki: nem egy lemezre áldozza az energiáit, hanem dalokra, minél több sláger legyen és klip. A duett felkérések özönlenek. Ahogy írtam, csak idén 5 külföldi országban énekelt duetteket, koncerteken, meghívásra, más lemezére, koncert felvételes lemezre stb. A Loca nagy siker lett: 5 platina, 4 arany lemez. És akkor jöttek az aranylemezes országokat kitüntető látogatások: így Chile, Kolumbia, Argentína és Spanyolország szerepelt a „hála-turnéban”. Utána jött kisebb Quien es ese promo-utak, több spanyolországi fellépéssel Carlos Baute-val. Nyári fesztiválokon énekelt, pl. a Verano Nu-n, Radio Disney eseményen, Guanajuato-ban vagy a mexikói melegfelvonuláson. Majd jött a Tour Live folytatása: perui állomás két helyszínnel és a brazili négy helyszínes turné koncertek. Meghívott vendégei között voltak: Vanessa Camargo és Manu Gavassi. Brazilban máris lecsaptak rá nyáron: A Sonora Santanera nagy koncertet adott Mexikóban, és egy dalukat kérték meg, hogy Mai énekelje el ezen a koncerten velük, amiből lemez felvétel is készült, ergo Maite a csapat tagjává avanzsált egy dal erejéig. Ez volt a Besame. Valamint a Roupa Nova brazili együttes, Destino o Casualidad- Sors avagy véletlen dal eléneklésére kérte fel Mai-t, már ott helyben felénekelték és a videó is elkészült, erre azonban várunk. Maite a nyarat kisebb haknikkal töltötte, volt a KCA-n, a Billboards-on, majd elutazott Olaszba, ahol egy rapperrel énekelte a Roma dalt, de erre is várunk még. Nyáron a spanyol utak alatt Antonio Jose-val elkészített a dalt és klipet: Si tu quisieras-Ha szeretnéd címmel.

Majd ősz elején fellépett a puebla-i női konferencián, a Global Gift Gala-n, elénekelte Karol G és Chiquis Riviera oldalán az Así soy-t a Nuestra Belleza-n (utóbbival annyira összebarátkozott, hogy tervben van egy további közös dal felvétele is), énekelt a Cosmo Fest-en is, mivel címlaplány volt, ekkor találkozott Chris-szel is. Majd volt az Hombres GQ-n, ami már a harmadik volt sorban, hogy Dulce- val egy helyen volt, még sem sikerült össze találkozniuk, csak most év végén a Televisa bulin. Maite tehát csak ment előre. Ősz közepén pedig előrukkolt az új dallal a funky stílusú Bum, bum, dale dale-val, a kolumbiai Reykon-nal(igen, nem a Piso21 lett végül, hanem Reykon)ami számomra is kissé gagyi, és nem csak én gondolom így, ez már nagyon elüt a stílusától, a dalnak semmi üzenete, meg mondanivalója, csak lehet rá rázni...szóval ennyi az értelme. Meg, hogy készítettek egy neon színekben gazdag, rikító és semmis klipet hozzá. De nézzétek meg. Ezt Kolumbiában, Medellin-ben vették fel.

Ami a díjátadókat illeti: énekelt a Tu awards-on, a Coca Cola Flow Fest-en; életmű-díjazott volt a Premios Arlequin-en, ahol előtte Dul és Chris is már; valamint az Eliot Awards-on is kapott elismerést, amellett, hogy fellépett.

Az évet úgy zárta, hogy énekelt az Univision karácsonyi műsorában, valamint lehet rá szavazni a 100 legszebb arc között, immár vagy kb. hetedik éve folyamatosan, kíváncsi vagyok hanyadik lesz idén. Ne hagyjam ki: Televisás-buli, Dulce közös képpel :)

Kampány: Nem tudom a Kasst Agency-vel mi a helyzet, sem azt, hogy a saját mobil alkalmazása, vagy ruha kollekciója hol áll. A zenei és színésznői teendők mellett, támogatói és szponzori munkái voltak inkább, minthogy még saját, egyéb vállalkozásokkal foglalkozzon. Az érdekes, hogy a PEE őszi partiján most nem láttam idén. Pedig címlapos volt. Maite idén a Cosmopolitan kiemelt címlaplánya volt. Amiknek arca továbbra is: Proactiv, Naturella, Label, Habet-ezek kozmetikumok, étrend kiegészítők, illetve támogatója a Pantaya-nak és az Apple Watch termékeknek. Poncho-val együtt az ONU- nők elleni erőszak és szexuális zaklatás megelőzésének arca.

 

Család: Maite emellett a rengeteg munka mellett kihangsúlyozza, hogy számára alap a család, belőlük táplálkozik és ők a mindenei. Koko-val már több mint 5 teljes éve alkotnak boldog párt, de nem követik a társadalmi elvárást, boldogok papír nélkül is ( bár már gyűrűt is kapott a férfitól, amit nem rejteget, hord, de csak kedves ajándékként tartja számon, nemrég a Doblemente embarazada miatt az interjúkban már vállalta,hogy az egy eljegyzési gyűrű, de én személy szerint nem lennék meglepve, ha már titokban összeházasodtak volna), és lassacskán már érhetne a baba projekt náluk is…. Maite, ahhoz képest, hogy sokat dolgozik, pár hetet „vett ki” az idén…. És pihent a szerelmével, a családjával, és tudott találkozni a barátaival is, mint Jessy Coch vagy Eugenio Siller. Hihetetlen,hogy mindenre van ideje.

 

2019: Az idei évet teljes terjeszkedésben élvezhette, még az előző év sikereit is megülte a Loca-val, turnézott, utazgatott, kijött három új dala, Si tu quisieras, Besame, Bum, dale, dale. Jövőre várhatunk kettőt a Roupa Nova-val és Mr Rain-el. Szerepelt mozifilmben is, forgatott egy újat, ami szintén jövő tavasszal jöhet ki, és a Vive la revolution is. Halkan jegyzem meg, hogy a dalok és mozik mellett, várható a Papa... 2.évada is talán, és nem utolsósorban itt sem ártana már a családalapítás…..

 

 

 

Poncho:

Elérhetőségek: http://alfonsoherrera.org/

http://www.univision.com/personas-alfonso-herrera

https://www.instagram.com/ponchohd/

https://twitter.com/ponchohd

www.snapchat.com/add/ponchohr

https://www.facebook.com/AlfonsoHerreraOficial/?fref=ts

https://vine.co/u/965017671169093632

https://plus.google.com/+ALFONSOHERRERA/posts

No igen, Poncho évek óta a legaktívabb, tele projektekkel minden irányban, kivéve persze a zenét. Az élet elkényezteti, hála isten, van munkája, és emellett az egyik legpéldásabb családi életet is éli. Idén azonban végre mondhatom azt, hogy kevesebbet jött-ment, így az ő évét összefoglalni is egyszerűbb, mivel egy meghatározó dolog volt, ami végig Mexikóba szólította s marasztalta. Ez nem marad így, 2019-ben egy széria forgatására újabb 5 hónapra New Orleans-ba költöznek, családostól. És tudjuk, ahogy el is mondta, ha ő megy, megy az egész család. Ismét. Most jó dolguk volt, egész évben egy helyben tudtak maradni. Ez a színház előnye. Poncho-t és viselkedését néhol, megjelenéseken ostoroztam a lila bekezdésű írásomban, és habár én tartom magam ahhoz, hogy vannak fura dolgai, és idén felfedeztem rajta néhol a beképzeltség jeleit, utána mindig jött valami, ami őt is visszahúzta, és interjú, amelyben ismét a régi volt és elismerően beszélt a régi időkről, aminek köszönheti azt is, ahol most van. Igen, megszenvedett a színészi saját út kiépítésével, de ő mindig büszke volt a gyökereire, nem kéne abból gúnyt űznie. Sem attól félni, hogy ahogy most állnak a dolgok, hamar RBD újra összeállás lenne...most ő rajta éreztem a legjobban, aki ágál ez ellen. Na meg, hogy nem voltak képesek millió közös esemény után, nyolc év távlatából közös képet/képeket csinálni. Míg mindenki mással tudnak. Na meg az is igaz, hogy neki lenne mire elszállni magától, de ő nem hajlamos erre, és remélem nem is fog elszállni magától a jövőben sem, hanem tartja magát ahhoz, hogy csak munka legyen mindig, minőségi munka, akárhol, mert őt a hosszú időre való elszólítás az otthonától sem zavarja már. Bár, szerintem, ha több gyerek lesz, vagy elkezd iskolába járni Dani,azért ez változni fog. Nem lehetnek mindig költöző otthon. Na, lássuk.

 

Film:

El Elegido: a film méltán lett közkedvelt, már megrendelhető DVD-n is, és idén az Ariel-en (ennek a partiján volt Ucker) a legjobb díszletnek járó díjat hazavihették!

Ni tu ni yo : Egy komédia, melyben Poncho egy sketch (alig pár jelenet) szerepet kapott és magát kellett alakítania. A premieren feleségével együtt jelent meg.

Díjak: Idén is részt vett a Premios Fenix-en, Ucker-rel együtt, a jelöltek bejelentésén ott volt, Eugenio Derbez-zel együtt olvasták fel a névlistát ( ő most nemzetközi sztár lett, főként a legutóbb kijött Átejtve mozija nyomán.) Ő mondta az első, köszöntő mondatokat portugál, majd spanyol nyelven. Kisfia ezt a közvetítést látta később, ez volt az első alkalom, hogy apját látta a tv-ben. Elkezdett kiáltani: apa, apa. Egy videót tett közzé, azért tudunk erről.

Az Imagen Awards-on jelölt volt, az Exorcist-tal mint legjobb színész.

Az Ihorror awards-on az Exorcist széria elnyerte a legjobb horror kategória győztese címet.

A Los Metro-n pedig a közönség kedvenc lett a Holt Költők társasága, a színházi darabra nagyon sokan szavaztak, és ez nekik sokkal többet jelentett, hogy ezt nyerték meg, mivel ezzel a közönség szívét, magát nyerték el. Egyébként is sok közönségtalálkozót szerveztek egy időben vasárnaponként, az utolsó előadás után, vagy két előadás között. A díjat Poncho születésnapján vették át (ezután volt a Salvames buli-lila írásomban bővebben olvashatsz erről.)

Hombres GQ- Igen, ez is egy ominózus esemény, mert hárman voltak egy helyen: Mai-val, Dul-al együtt. Poncho a karrierje elismeréseként kapott egy díjat itt. Mint, ahogy három évvel ezelőtt is méltatták az év embereként. Vagyis férfijaként. :)

Nemzetköziség: Készült egy széria, Sitiados címmel a Netflix számára, 60-as években játszódik majd, partnernője Erendira Ibarra volt (Sense8, El diez). A kosztümös széria már korábbi évadok folytatása, a harmadik. Cannes-ba a MIPCOM eseményre elvitték és ott már be is mutatták. Arról, hogy már megnézhető-e a felületen (NETFLIX), nem tudom biztosra.

Szinkron: Bizony, hosszú idő megint volt egy ilyen lehetőség egy manga, animációs film a BAKI főszereplőjének, alias BAKI-nak kölcsönözte a hangját Poncho. A Netflix-en most dec18-án debütált az animációs film.

 

Sori: Nincs és valószínűleg már esetében sem lesz több, ez projekttől függ. Szerintem, amihez már ő adná a nevét, az nem a sorozatok mondanivalója. Bár írom: ez magától a soritól függne.

 

Színház: Legmeghatározóbb az idei évben nála. A Holt költők társasága hatalmas sikerrel száguldott végig az évadon keresztül, közönségdíjas lett, mentek vele TÁJ előadásokra( anyaszínházon kívüli, vidéki előadások) így voltak Puebla-ban, Monterrey-ben és Guadalajara-ban is. Kilenc hónapig játszották telt házban, a kritikusok által elismert lett a darab, aug4-én 100., nov9-én a 200. előadásukon is túl voltak. A 200. előadásra magát az angol forgatókönyvírót, aki külön színpadra is adaptálta nekik Tom Schulman-t (díjnyertes író, ezért az alkotásért) hívták meg, aki átadta a plakettet és végigsírta az előadást. Nagy megtiszteltetés volt a srácoknak. A Holt költőket minden csüt-vasárnap között napi kétszer is játszották, kilenc hónapig, több mint 200 előadással, egy egész évadon keresztül, a felújított Teatro Libanes-ben, Mexikóban, és aminek utolsó előadása most december 30-án lesz. Poncho Mr. Keating-ként végleg letette a profi, szakmai bélyegét a mexikói színházi életben, állíthatom.

 

Széria:

 

The Exorcist: a sikeres második évad lement, azonban hiába lobbiztak folytatásért a Fox lekaszálta, így folytatás nélkül marad a széria, sajnos. Poncho továbbra is jó kapcsolatot ápol a stáb tagjaival, és ne felejtsük, ez az egyik olyan projekt az elmúlt évekből, ami nemzetközi hírnévhez segítette őt. Az Exorcist sok országba eljutott, ezzel nemzetközi hírnevet hozva a stábnak, ment a Rai4-en is, Európában több csatornán.

The urban cowboy: Nos, a pilot után nem lett folytatás.

Sense8: Itt sem lett folytatás, a szériát egy két órás záró epizóddal vágták el, ami most június 8-án világszerte megnézhető volt. Hernando története Lito-val tehát itt ért véget, a közönség nagyon hálás volt, mert már a záró rész is úgy valósulhatott meg, hogy ők kérték és lobbiztak miatta. Wachowski-ék hálás szívvel intettek búcsút. A premieren nem tudott részt venni Poncho, mivel színházban játszott azon a hétvégén. A Sense8 egyébként idén is kapott Glaad jelölést. S ne felejtsük el, ez a másik projekt, ami nemzetközi ismertséget hozott Poncho-nak.

Queen of south: Dél-királynője Kate del Castillo-val, kinek ismerős? A híres vagy „hírhedt” széria angol változatában, pontosabban a 3.évadban Poncho is kapott egy szerepet, Dallas-ban már rögzítették is, és most ő játssza a gengsztert, Javiert- már jún 21-én bemutató volt, Poncho-nak epizódszerepei voltak, sőt azóta szintén Dallasban, szeptemberben már a 4.évadbeli folytatáshoz is forgattak!

Drunk history: elkészült egy újabb szériához, egy másik, Poncho-val forgatott kisfilm is, ami adásba is került, de videót róla nem találtam. A Comedy Central valószínűleg később fogja feltölteni.

Ciencia de lo absurdo: Idénre volt betervezve az 5.évad levetítése. Azóta elvileg már a hatodik évad is rögzítésre került!

Kampány: A Toyota és Buchanan Mexico reklámarca, Non Violence-es, továbbá nagy Greenpeace-es, állatvédő, továbbá ONU tag: le a nők elleni erőszakkal és szexuális zaklatással tüntetője, említettem, a saját felesége múltbeli esete miatt szívügye ez leginkább. Az Izzy Mexico- internetes kapcsolat a telefonra-készített vele reklámot. A PETA Latino, főként a tengeri élővilág védelme ugyancsak szívügye.

 

Család: Példás családi életet él feleségével, Diana-val és a már 2 éves kisfiukkal, aki nagyon hasonlít apukájára. Poncho mindig velük van, ha nem dolgozik, játszik a fiúval, edz, bokszol, cross- fittezik, karbantartja magát, kirándul a család. Nagyon jó apa. Egy interjúban elmondta, hogy nem most, de szeretnének majd másik babát. :) A baba-projekt szinte mindenkinél tervben kell legyen jövőre:) Jelenleg a színház után szerintem pihenni fognak, és utána irány külföld, ismét.

 

2019: Poncho zárja az évet: színházi évad, 2019-ben pedig külföld, egy széria forgatása, majd Mexikó és itt is várja valami, de erről részleteket nem árult el. Jön: Ciencia 5-6., Queen of South 4, Sitiados. Vagyis, amit várunk: sok színészi munka, leginkább szériák a nemzetközi vonalban, Netflix-en.

 

Érdekességek:

- Az Estilo DF nyolc éves jubileumi címlapján szerepelt

- A legtöbb „közösségi oldalas interakciója” oda-vissza Mai-val volt az ex RBD-sek közül

 

 

Ucker:

Elérhetőségek: https://twitter.com/christopheruck

https://www.instagram.com/christophervuckermann/

http://webnovelastraumadas.activo.in/f10-christopher-uckermann

https://www.facebook.com/uckermann/?fref=ts

https://open.spotify.com/artist/5O8cudluftNZ6PCwRzvYxo

Film: A Casi una Gran estafa és Como cortar a tu patan mozifilmek sikere után (ez utóbbi jelölve volt a legjobb film kategóriában az Imagen Awards-on), tavaly év végén elkészítette a perui Soltera Codiciada-Kapós szingli romantikus vígjátékot, ami Peruban idén május 31-én már debütált is! A főhősnő egyik barátját alakította. A promócionálásban nem vett részt, mert éppen mást forgatott. Ez a film azóta már megtalálható a Netflix-en. A volt barátnőjével közös filmjük őszre volt tehető: Ana Serradilla-val és itt is változott a név: Ni un minuto que perder helyett Si hubiera existe-Ha létezett volna címet kapta a film. Azonban az október 26-i megjelenési dátum elmaradt, Ucker egy nyilatkozatban azt mondta, hogy jövő márciusban várhatjuk ezt a mozit.

 

Sori: A helyzet változatlan: Ucker már hosszú ideje kijelentette, hogy több sorozat nem lesz az életében. Egyéb színészi és zenei ambíciói viszik előre. Sőt, inkább a színészi. Nem vágyik Hollywood-ba, de nem is zárkózik el, azonban tudja, még sokat kell tanulnia, fejlődnie, mindenesetre jó jel, hogy már neki is,mint Poncho-nak nem egy projektje fenn van a Netflix-en.

 

Széria: Igen, Netflix széria. Idén forgatták és most december 21-én került fel erre a platformra a Diablero-Ördögűző mexikói, futurisztikus folklór terror, ahogy Ucker nevezi. Mily meglepően mexikói helyszíneken játszódik a sztori, és Ucker egy papot alakít, akárcsak Poncho az Exorcist-ban. Mivel nem láttam, nem fogom azt mondani,hogy ugyanaz, de leírni ugyancsak…. A helyszíntől eltekintve magyarul Ucker ugyanazt játssza,mint Poncho az Exorcist-ban. Az ő karaktere Ramiro Ventura, akinek „megvan a múltja” még papként is. Az első széria, nyolc epizódja fenn a Netflix-en. Ucker először forgatott ide (mostanában sok Netflix-es munkákra közvetít a Talent On Road, ugye őt is, Poncho-t is), de nagyon meg van elégedve vele, és a promócionálás is igen lenyűgözte, nagy reklámot kapott a széria. Azonban olvastam oldalakon, hogy sajnos nem valami népszerű, ezért lehetséges, hogy az első évad után lekaszabolja a folytatást a Netflix. Ucker mindenesetre megmutatta magát egy ilyen szerepkörben is. Bár tudjuk, hogy ezt szereti, ilyen volt a Kdabra, a 2091, a sci-fi világa közel áll hozzá. Imádja ugye a filozófiát, jelenleg is ilyen témájú könyvön dolgozik, ami az első lesz neki, de idén ez már nem kerül kiadásra.

 

Zene: A kis visszatérés, a turné állomások lelkessége után a Revolution de los ciegos csupán annyiban haladt előre, hogy különböző online formában elérhetőek és digitálisan letölthetőek a dalok. Zenei projekten jelenleg tudomásom szerint nem dolgozik. Bár egyszer megkérdezték tőle, azt mondta nem fordult el, szokott pl. zenét szerezni szériákhoz, filmekhez, vagyis ki tud teljesedni. Pl. elvileg a Si hubiera existe-hez is szerzett zenét.

 

Kampány, megjelenések: Idén is a szokásos: Mercedes Benz Fashion Fest, vega bulik, díjátadók, Netflix események, premierek- Dulce-val a La casa de los flores-en, Narcos, plusz Roma- Alfonso Cuaron most több díjra jelölt filmjét is látta. Jógázik, edz, deszkázik, ír, inspirálódik. Videocine bemutató: itt szerepeltek az idénre tervezett mozifilmek trailerei, ebből csak a Maite-é jött ki, sem az övé, sem a Christian-é. Még. Részt vett a Premios Fenix-en, ahol kb. másfél méterre nyilatkoztak egymástól Poncho-val, bocsi,de ezt nem tudom feldolgozni, a témáról leírtam a véleményem már. Lényeg, hogy Ucker akkor a Diablero-t reklámozta. Valamint idén is volt a Los Cabos Film Fest-en. Kampányok tekintetében is a megszokott dolgok: Szereplője volt a Cinema Planeta kezdeményezésnek. Ucker Greenpeace-es: vízi állatvilág és Antarktisz védelme kampányok arca Poncho mellett. Christian-nal együtt arcai az Infantiles SOS kampánynak. Az éve legjobb napja valószínű a TEDXUANL-es előadása volt, ahol „színt vallott”, olvasd az előző frissben.

 

Család: Egy év, két hónap. Ennyi jutott Bakuza-val neki, és ahogy lenni szokott: barátként váltak el. Nos, nem tudom,hogy vagytok vele, de Natalia Tellez óta nem láttam vele egy kiegyensúlyozott kapcsolatot sem. Nemcsak azért, mert vele évekig együtt volt, s motorbalesete után is ő ápolta végig, hanem mert Ana Serradilla sem volt az igazi, ez a biszexuális nő sem maradt sokáig mellette, pedig annyira elválaszthatatlannak tűntek, mindenhová együtt jártak, enni, deszkázni,edzeni,nem értem mi nem klappolt. Úgyhogy Ucker ismét a szinglik táborát erősíti 32 évesen. Ez őt láthatóan nem bántja, jól érzi magát, odafigyel étkezésre, edzésre, deszkázik, stb. szóval elvan a maga világában. Na és ki tudja meddig lesz egyedül. Mostanában ismét az anyukájával járt minden Fest-re. :) Természetesen, ahogy eddig is, a családjával, főleg édesanyjával a legszorosabb a kapcsolata. Együtt utaznak, wellnesseznek.

 

2019: Nos, reménykedjünk Diablero folytatásban, vagy bármi új projektben. Biztos, valami film vagy széria lesz esetében. A Si hubiera existe mindenképp kijön. Említeni lehet még új dalt, és a könyvet is.

 

Érdekességek: A Pacifico kisebb zavart keltett bennem, már több éves a film, de most újra kijött a trailer és habár nem láttam,de ez a film már volt vetítve, vagy nem? :)

 

Chris:

Elérhetőségek: www.instagram.com/christianchavezreal

www.twitter.com/christiancha

www.facebook.com/christianchaoficial

www.youtube.com/user/christianchaveztv

www.snapchat.com/add/christiancha83

Chris nagyon jó évet zár, sokat dolgozott, sikerrel mennek, mentek a projektek, több területen is megmutatta magát, és jelenleg megérdemelten pihen Törökországban. A Like óta volt Dubai-ban, Amszterdamban és Franciaországban is.

 

Film: Bizony idénre datáltuk az En las buenas y en las malas (Jóban-rosszban) mozit, azonban még csak most jött ki a trailer, valószínű jövő tavasszal láthatjuk majd ténylegesen. Ebben a romantikus vígjátékban partnerei Zuria Vega, annak férje és Natalia Tellez voltak.

 

Sori: Itthon kifutott a Despertar Contigo, és ahogy részletesen írtam a Like-ról is, nos ez szeptember 10-én debütált. Gabriel tanár úr főleg az elején szerepelt többet, mindenki kedvenc tanára, mindenki haverja. Aranyos, de nekem kissé hiteltelen maradt a tanári szerepben. Főleg, hogy egy elég nyakatekert magánéleti szálat is kapott: partnernője van, akivel összejön, szétmegy, keresik a barátjukat, aki elveszett, lehet meghalt, aztán előkerül, aztán kiderül, hogy ez a csaj is már anya, 17 éves lánya van és kié a gyerek: a harmadik közös baráté vagy Gabriel-é? Hűha, szóval van bonyodalom és kavar. Most a vége felé pedig már egyre kevesebbet is szerepel. Bocsi, spoiler. A Like-ról írtam, a Rebelde-ből senki más nincs benne, csak Chris és Zoraida Gomez, valamint Karla Cossio is. Leírtam a véleményt, én néztem, nézem, nem annyira népszerű, de véleményem szerint nem is bukott meg. A sorozat bandaként folytatódik majd, szerepeltek a Premios Juventud színpadán, ahová még nyáron Chris kísérte őket, és persze, hogy ő maga volt a legnagyobb promo arc is a sori előtt. Minden műsorba ő ment reklámozni a sorozatot. Valamint a legfontosabb mellék műsor is az ő sorozatbeli nevével fut, Gabriel tanár úrként mikrofon végre kap embereket a fiatalokat érintő problémákról. Ponte Like- Nyomj egy lájkot címmel. Minden „problémás” témát érintettek: a csúfolódástól kezdve, az alkohol, drogproblémákon át, a fiatalkori terhességig, és szexuális diverzió kérdésköréig mindent végig járnak, utat mutatva a fiataloknak, platformot nyújtva, hogy informálódjanak ezek megelőzéséről és veszélyéről vagy hogy mit is jelent egy-egy fogalom. Ez nagyon jó pont volt a sori mellett. Az, hogy lesz-e ennek folytatása, nem tudni, valószínű a banda marad meg, ameddig lesz a fiataloknak rá igénye. A zenék nem rosszak, csak hát...nem tudom meddig képesek az érdeklődést fenntartani. Chris a sorozat forgatása után ment nyaralni, most ősszel. A sorozat januárban fut ki odakinn majd. Az Univision is megvette, okt.14 óta sugározza.

 

Széria:

Itt is van miről írni. A Rosario Tijeras 2. nyár végén debütált és nagyon erős, milliós nézettségeket produkált, legnézettebb volt a sávjában. Chris nem hiába edzett annyit, hitelesen tudta adni a karakterét. A tanár után/mellett zsaruként. Ezt még év elején vették fel, s szintén most fut ki. Sikerrel.

 

A Las Bandidas, a Sony Teleset és Netflix együttműködésével, Sandra Echevarria főszereplésével két évadot forgattak a szériához. Ez a 30-as években fog játszódni, a trailer kijött, hogy mikor mutatják be, kérdés. Továbbra is. Bár attól lehet, hogy már elérhető a Netflix-en pl., ami most nagyon népszerű platform. Bár akkor lenne hozzá promóció s ez eddig elmaradt.

 

Zene: A Talent on Road után a JerryML produkciós iroda mindig ellátja munkával s mint színész volt most az utóbbi időkben inkább buzgó. Akár kisfilmek, akár mozi, akár szériák s sorozatok. Nem egy helyre ők közvetítették ki. Ő pedig boldog, mert sok jó lehetőség találja meg, tényleg, mint színész sok platformon jelen van, hálás is. Emellett azért nem vált meg a zene szeretetétől. Elkészült az EP-Conectar-Kapcsolat,ez volt a kis turné neve is, ami októberben kijött: feldolgozva a Toxico-t Li Martins-szal, Lexa-val a Conectar, Gustavo Mioto -val a Quedate, valamint egy önálló portugál-spanyol nyelvű dal az El ladrón hallhatóak rajta. A mini anyagot kihagyhatatlanul elvitte Brazilba, Sao Paulo-ban kis show-t adott, itt debütált Lexa-val valamint Gustavo Mioto-val is énekelt élőben a sajtótájékoztatón, bár a koncerten nem, a Lexa-s duetthez készült klipet ekkor forgatta és a koncerten a kivetítőn láthattuk először. Lexa volt egyedül meghívva a koncert vendégeként. Elég provokatív dal, és elüt attól a stílustól,amit Chris-től megszoktunk, pláne nem beszélve a szexuális vonalról,amit magán hordoz, kicsit vicces egy köztudottan meleg férfit látni, ahogy beindul a csajra a klipben, inkább esetlennek hívnám a kezdeményezést, de valami újdonság legalább :) A braziloknak tehát volt kedvezve, Chris millió műsorban is szerepelt, azaz csak a szokásos brazili turné, bár most egy állomással. Az EP tehát hallgatható, letölthető, további show-állomások nem ismertek, sem az, hogy másik dalból akar-e klipet vagy slágert faragni a továbbiakban. A Más allá dalról nem hallottam, Chris viszont továbbra is tagja az Unidos por la Musica-nak, ennek a kampánynak a részeként különböző zenei fesztiválokra szerveznek neki fellépéseket és a Like-hoz is volt két dal, amiben énekelt-sorozatbeli partnereivel.

 

Kisfilmek: A kisfilmek valószínű, hogy kisebb filmfesztiválokon kerülnek bemutatásra, mert hosszú ideig kerestem őket, de népszerűbb csatornákon nem találtam őket. Pl. A Retrasos de Simone, Te esperaba, Entrophía de un hombre extraordinario.

 

Kampány: Chris ugyanazokért áll ki, amikért eddig, és amikért nagyjából a többiek is. Vagyis az erőszakmentesség, az egyenjogúság, a melegek elismerése, az AIDS megelőzése, segítsük a fiatalokat, Infantiles SOS, állatok védelme. Csatlakozott Dulce mellett a PETA Latino-hoz és a Reebok fotózásain sokat szerepel. Dubai-ban is egy hasonló fotózáson vehetett részt, bár ez nem megerősített, hogy mihez készültek a fotók.

 

Megjelenések: Chris nem járt el annyi helyre, lévén, hogy egyszerre nyáron két forgatása is volt, a PJ-n volt a Like-al, valamint a Cosmo Fest-en Mai-t csodálta a színpadon. Szó szerint, nagyon aranyos volt. Illetve volt közös kép! Pont, amikor a Like bemutatója volt, kiújult a veseköve, majdnem meg is műtötték,de miután egy teljes hétvégét otthon pihent, folytatta a munkát. A Like-ban töltötte a szülinapját is, nem is kell mondani,hogy mindenki nagyon megszerette ott Chris-t és viszont. Fotózásai a Reebok mellett az Estilo DF számára készültek. Arca a Hibrido MX márkának is.

 

Család: Egy interjúban azt mondta, hogy nincs párja, jelenlegi szerelme a munkája, ami tényleg nem hagyja őt most pihenni. Bár, ha lenne is valaki, azt is elmondta, hogy ezt már rettentően fogja óvni és többé nem nyilatkozik róla, tehát ennyi erővel, lehet, hogy már nincs egyedül, és kívánom is neki,hogy boldog legyen. Ami látszik rajta a nyugalom és kiegyensúlyozottság, sokat sportol, edz. Egészségesen él, ép testben ép lélek, most már kis jele sincs megingásnak, szerencsére. Családjával szokott fényképezkedni, mint mindig továbbra is szoros kapcsolatot ápol szüleivel és testvéreivel. Valamint az utóbbi időben sokat utazgat.

 

2019: Miután kifutottak ezen projektek, nem tudom lesz -e utóélete az EP-nek. Valamint várjuk a Las Bandidas-t és az En las buenas y en las malas-t is. Természetesen új projekteket is! Nyitott a pálya, mind zenei, mind színészi téren :)

 

Érdekességek: Monica Naranjo énekesnő egy melegbárban rendezett „életmű koncertjén” kiemelt vendég volt Chris, ő adta át az elismerést, Monica pedig kézen fogta és elismerően nyilatkozott róla, hogy ez a közösség ilyen emberekbe kapaszkodjon,mint Christian, aki persze nagyon meghatódott ettől a gesztustól.

 

RBD 2019: (várható)

Anahi: könyv és promóciója, család bővítése

Dulce: Origen, komédia műfajú projekt, család bővítése

Maite: További single-k; Roupa Nova duett (márc.) , Mr Rain duett, Papa a toda madre 2.évad, család bővítése

Poncho: Ciencia évadok, Sitiados, QOS4, család bővítése

Ucker: Si hubiera existe (márc.)

Chris: En las buenas y en las malas

 

Az RBD-ről jelenleg és a dokumentumfilmről: további érdekességek és info a Like-ról is.

 

Bizony, ez az év jubileumi volt, 10 éves az oldal, 10 éve, hogy feloszlott az RBD, utolsó koncertjüket 2008.dec.21-én adták, 10 éve nyáron indult el Maite első sorozata, olyan értelemben, amiben főszereplő volt, azóta már a 7.-en is túl van. És mind a hatan túl vannak sok mindenen. Poncho már egy több mint kétéves fiú apukája, Anahi fia szintén két éves lesz 2019 januárjában. Eltelt az idő, és úgy tűnik,ahogy távolodunk, azzal együtt csak a szép emlékek, kellemes nosztalgia érzése marad meg, és amit ők annyiszor emlegetnek, a szeretet és hogy „mindig van kontakt és kapcsolat”. Mégis, idén több összetalálkozás eredményéből csak kettő kép született. Sokan vannak így ezzel, nem csak én vettem észre az elhidegülést, úgyhogy ezért is merem leírni, hogy hiányolom azt, ahogyan ők viselkedtek egymással, nincsenek közös képek, sem üzenetek. Idén úgy látszik Poncho volt ebben a „bomlasztó” egyén, nem azért, de valóban így van. Elismerem,hogy Uckernek is volt ilyen periódusa, de azóta már pl. a Salvame-val turnézott is, és habár mondja, hogy ő letudta az RBD időszakot, de mégsem híreszteli ezt mára mindenhol. Még ha így is van, vagy lesz, hogy nem állnak újra össze, amit amúgy egy egész generáció vár, akkor sem kéne folyton ezt hirdetni, és számomra igenis gúnyolódva emlegetni, de ezt Poncho rendre megteszi. Nem is értem. A szülinapján megkapták a színházi darabbal a „közönség kedvence díjat” és úgy ünnepelte, hogy a Salvame-t „énekelte”. Sokan el voltak tőle ájulva, de ez a dal, az előadásmódja, és az a tény, hogy be volt már csiccsentve, számomra nagyon azt sugallta, hogy kifigurázzák a dalt és a korszakot is. Nagyon el akar tőle határolódni. Több esemény volt, ahol egymás mögött ültek(!) és mégse volt semmi. Örülhetünk, ha talán üdvözölték egymást. Jó, oké, tegyük fel a kapcsolatuk már nem „kirakat”, nem kell nyilvánosan írni, vagy mindig pózolni, hogy elhiggyük,hogy jóban vannak, de azért ennyire elhatárolódni a másiktól. És nemcsak ő a főszereplő ezekben. Konkrétan mindenkivel tudnak fotózkodni és utána posztolni,hogy „de jó volt, hogy láttalak”, kivéve egymással. Erre írom,hogy sok minden változott, és nem olyan semmi, mint volt. Nem tudom ez milyen marketing fogás lehet, de nekem nem tetszik, nem ilyenek voltak egymással. Nem írnak egymásnak a születésnapokra sem, vagy évfordulóra. Bár az RBD világnapról mindenki megemlékezett, de azt hiszem ez alap. Szóval nemcsak Poncho, aki fennen hirdeti, pedig mindig milyen büszke volt és azt mondogatta, hogy sokat köszönhet a televíziónak és nemrég is nyilatkozta, hogy a Rebeldére mindig nagy kincsként gondol, most mégis úgy elhatárolódik a társaitól, akármennyire is viccesre akarja venni a figurát, mikor ezeket mondja, kezdve a tavaszi színvallásával, folytatta, hogy nem lesz, akkor sem lesz RBD újra összeállás. Ott volt a lányokkal egy helyen a Premios GQ-n, Dulce és Maite is, de semmi. Ott volt a Premios Fenix, ahol Uckerrel egymás mellett nyilatkozta(!) és semmi. Persze utána, aki mert erről cikkezni, hogy azért elég szembetűnő volt,hogy kerülték egymást, mintha kínos lenne már nekik összefutni,mert a régi időkre emlékezteti őket, és aki ezt megírta, annak a cikkére persze egyből jöttek a tweet-ek, hogy „Mit szólsz Ucker? Hahaha”, mindketten nevettek. Nem volt vicces, mert kívülről nézve, tényleg ez jött le. De persze tagadták, védekeztek,hogy már köszöntek egymásnak, és ezzel le volt tudva. Hm. Azért ez még pár éve sem így volt. Nézhettek engem is bolondnak, de elég szembetűnőek a jelek. Sajnos. A másik „eset” Dul és Mai, akik szintén, konkrétan ignorálták egymást kettő eseményen is. Nyár végén a Billboards-on, utána ott, ahol hármas(!) találkozó lehetett volna, nem is emlékszem, talán 2010-ben, hogy Poncho, Mai és Dul egy helyen lett volna, a két nő szó szerint egymás mögött ült és mégis semmi. Még egy tweet se, hogy tudjuk,azért látták egymást…… szóval nem tudom mi folyik itt, de nem nagyon tetszik,ahová haladunk. Remélem észreveszik magukat, és legközelebb látjuk őket azért együtt. Pedig Mai és Poncho pl. Instagramon nagyon nagy barátságot ápol. Ma már mindenki előbb nyomkodja az Insta-ját, mint bármi mást. Nem is értem, miért ilyenek egymáshoz, nekem biztos első lenne, hogy odamegyek a másikhoz. Oké, nincs bizonyíték,hogy nem történt meg, de sajnos az ellenkezőjét sem láthattuk….. Talán tényleg Christian, aki odamegy mindig mindenkihez és valóban látjuk,hogy jóban van, mindenkivel. Emlékezzünk tavaly Ucker-rel is, amikor kicsit hidegült a viszony a Natalia Tellez-el való szakítás után, Chris meg ugye maradt jóban a lánnyal… na szóval ezekről azért fontosnak tartottam írni. Pedig hogy álmodtam,hogy Poncho bemutatta a feleségét Uckernek és lesz pl. egy hármas kép…….gondoljatok bele…….vagy a hármas tali a Premios GQ-n, gondoljátok el, meglátni egy hármas képet……..főleg miután Poncho nem volt ott az Anahi által rendezett vacsorán sem. Álom maradt. Nem csak nekem, nem csak én vettem észre, és nagyon bánt.

 

Viszont, jó hír, hogy a dokumentumfilm trailere kijött! Megjelenési dátumról még most se tudunk,viszont ez jó tűzoltás volt,mivel már a trailer három perces anyagán el tudjuk magunkat sírni! Nem tudni mikor, milyen platformon jelenik meg a 8-12 órás anyag, de már alig várjuk!

 

Pedro Damian Like sorozata, amit teszem hozzá én átpörgetve szoktam nézni, tehát van összehasonlítási alapom, szóval az állítólagos első évad jövő januárban ér véget, 97 résszel. Időpont átállás is volt, mivel valljuk be, nem volt sok a nézettsége. Nem mondom ki,hogy megbukott, de én rosszabbra számítottam, viszont van közöttük sok elég jó képességekkel megáldott, tehetséges fiatal is, akik előtt még itt a jövő, ez pedig jó alap volt nekik. A srácokon látszott, hogy összebarátkoztak, ez vitte őket előre. De be kell vallani azt is, bármennyire akarták az ellenkezőjét elhihetni, ez bizony RBD 2. Ok, nem ugyanazon sztorik, lehet én is direkt titkon kerestem a hasonlóságot,de a karakterek abszolút egybevágnak, ám a siker közelében sem jártak a srácok, sem a nagy színészi teljesítménnyel, sem a dalokkal. Sok utóélete szerintem sem a bandának,sem a sorinak nem lesz. Amiben kitűnik viszont, hogy valóban nagyon sok problémáról beszél tabuk nélkül, ami érinti a fiatalokat: a homoszexualitás, a csúfolódás, a kirekesztettség, a fogyatékkal élő emberek helyzete, alkohol, drog, teherbeesés tinikorban, biszexualitás, szexuális úton terjedő betegségek és még sorolhatnám. Sokkal nyíltabban felvállalja a sori egy-egy karakter sorsán,hogy ezeket bemutatja. Christian pedig a Ponte Like egy-egy ilyen témát közelebbről is feldolgozó műsor vezetője, de persze a szerepéből irányítja azt, ergo mint Gabriel tanár úr. Pedro-t pedig itt is érték rosszindulatú pletykák, minthogy összejött a lánya egyik barátnőjével a soriból, egy több mint negyven évvel fiatalabb lánnyal, vagy az, hogy rossz szájízzel váltak el, a csapat tagjai és Pedro veszekedtek a vége felé. Ebből több mint valószínű, hogy sok minden nem igaz. A második évadról nincsenek hírek, de idén már nem kezdik el a forgatást az biztos. Attól függ, hogy lesz-e, mert a Televisa-beli átrendeződések és változások szerint már nem támogatják a hosszú sorozatokat, gondolom az első évad is ezért lett 97 részes, csupán. Ha összevetjük ugye a Rebelde 218 részes első évadával. Nos, meglátjuk. Pedro úgy nyilatkozott, hogy a Like nem ér véget, csak átalakul, és habár sokan valóban kiszálltak a bandából, a Like innentől max. egy online széria lesz, illetve maga a zenekar….

 

Abban bízok nagyon, hogy habár az idő telik, nem azt várjuk, hogy mindig mindenhol együtt mosolyogjanak, de legyen arra jel, hogy továbbra is jóban vannak, mert a 2018-as második félévében történő eseményeken való egymáshoz viszonyulás sajnos nem ezt a képet erősítette. Olyat képzelek el,ahogy Dulce tett már nem egyszer pl. Ninel Conde-val. Akivel, akárhányszor, akárhol összefutott idén kétszer, mégis kitették mindketten insta sztoriba, vagy Dulce ilyen szöveggel: „és persze nem hiányozhat a közös kép.” Na, pont ezt szeretném, hogy pl. az RBD társaival ne hiányozzon máskor az a bizonyos közös kép….mert ők is ilyen viszonyban voltak, azaz lennének, ahogy állítják. PS: A Televisa-s év végi bulin végre csak lett Dulce és Maite közös kép, még ha egy harmadik színésznővel együtt. Végre :)

 

Kérlek, szellemi munkám tiszteld, ha infót viszel el máshová, jelöld meg az oldalt forrásként! Köszönöm! Örülök, ha olvastad ezen bejegyzést :) Ezen összefoglalóval zárom a jubileumi évet, és magát a teljes 2018-as évet! Kellemes karácsonyt szeretteitekkel és boldog új évet kívánok!

2019-ben olvassuk egymást!

 

Maia, a szerk.

 

A mappában található képek előnézete 2018 július-december